Zuid-Afrika DeLuxe

“Weelde in het Wild”

Exclusieve reis met het beste van Zuid-Afrika: Bush, zee en cultuur.

Highlights: Johannesburg, Pretoria en Soweto, prachtige safari’s, boottocht bij Hermanus, kunstexcursie, dineren bij Margot Janse in Franschoek, bezoek aan wijnhuizen per oldtimer, Robbeneiland en Kaapstad, Kirstenbosch Botanische tuinen.

Overnachingen in vijfsterren boutique-accommodaties op de mooiste lokaties.

Zuid-Afrika reisprogramma

Klik op de foto voor een vergroting

Details:

Reisduur 13 dagen
Reistype Voor een klein gezelschap
Reisniveau Exclusief
Reisperiode Jan/feb
Reissom Hoger prijsniveau

Op zoek naar de `Big Five`, genieten van zee en zon, de wijngebieden bezoeken en veel cultuur…. Dit zijn de ingrediënten voor deze unieke reis langs het beste dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Van het Krugerpark naar Hermanus en Franschhoek. Uiteraard reist u `withStyle`: u overnacht in de zorgvuldig geselecteerde accommodaties!

Tijdens uw reis zijn de meeste maaltijden (alsmede drankjes en wijnen gedurende het verblijf in het Krugerpark) inclusief. De reissom is gebaseerd op KLM vluchten in Economy Class, upgraden naar Business Class is welzeker mogelijk.

Wat gaat u zien?

Deze bijzondere reis door Zuid-Afrika staat in het teken van de natuur en cultuur in Zuid-Afrika. Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van het land. Het arrangement is zeer comfortabel opgezet en de logeeradressen zijn exclusief:  Niets is aan het toeval overgelaten om van deze reis een unieke belevenis te maken. Ook op culinair gebied valt er genoeg te genieten, aangezien alle hotels over uitmuntende keukens beschikken.

Waar verblijft u?

u overnacht 2 nachten in Johannesburg in het paleiselijke D’ Oreale Grande Hotel.  Nabij het Krugerpark zijn er 3 nachten voor u gereserveerd in het  Royal Malewane, een exclusieve verblijfsplaats voor u omdat u privacy en persoonlijke service op prijs stelt. In Hermanus verblijft u 3 nachten in in Birkenhead House, een fantastisch combinatie van uitzicht, excellente service en luxe. In Franschhoek overnacht u 4 nachten (plus de hele dag op uw vertrekdag) in La Residence dat op een landgoed met wijndruiven, boomgaarden en tuinen ligt, omringd door grillige bergen waarop u vanuit het hotel prachtig uitzicht heeft.

Voor deze rondreis hebben wij dus maar 4 accommodaties gekozen. Dit geeft rust omdat u overal echt kunt ontspannen. De keuze van accommodaties is gebaseerd op persoonlijke ervaringen; ieder hotel heeft een ‘verhaal’ te vertellen qua lokatie, ervaringen, service en luxe.

Klik hier voor een uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1:

Vliegreis Amsterdam-Johannesburg
Vandaag vliegt u comfortabel en rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u naar het D’Oreale Grande Hotel gebracht, alwaar u de komende nacht overnacht. Dit paleiselijke hotel biedt een samenspel van luxe en elegantie.

Dag 2:

Een volle dag in Johannesburg en Pretoria waarbij een bezoek aan Soweto niet wordt vergeten.

Dag 3:

Vliegreis Johannesburg-Hoedspruit/ Krugerpark
U wordt u naar de luchthaven van Johannesburg gebracht voor uw binnenlandse vlucht met South African Express naar Hoedspuit. Vanaf Hoedspruit gaat u verder naar de westelijke kant van het Krugerpark. Hier overnacht u de komende 3 nachten in Royal Malewane. Dit is een exclusieve verblijfsplaats voor hen die privacy en persoonlijke service op prijs stellen. In de namiddag gaat u al op uw eerste game drive en ’s avonds dineert u in de lodge. U geniet van prachtige safari’s, zeer persoonlijke service een overheerlijke Afrikaanse lunches en diners. Uw (film)camera maakt overuren!

Dag 4 en 5:

U kunt deelnemen aan diverse activiteiten die vanuit Royal Malewane georganiseerd worden, zoals ochtend- en avondsafari’s in het Krugerpark. Groot wild is het sleutelwoord hier: de zogenaamde  Big Five zijn het meest bekend: leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en Afrikaanse olifant. Van deze laatste leeft in het Krugerpark de grootste populatie ter wereld. In 2003 telde het park 11.700 Afrikaanse olifanten. Naast deze vijf dieren zijn er ook nog vele andere soorten, zoals giraffe, nijlpaard, impala, wilde hond, zebra, cheeta, hyena, bavianen en diverse vogelsoorten. U ontbijt, luncht en dineert in de lodge. Overnachting in Royal Malewane.

Dag 6:

Panoramaroute, vliegreis Nelspruit-Kaapstad-Hermanus
Vanochtend vertrekt u vroeg vanuit Royal Malewane om op weg naar de luchthaven van Nelspruit een tocht te maken over de Panorama Route. De Panorama Route ligt in het noordoosten van Mpumalanga. Deze route voert u langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen, vandaar de naam Panorama Route. Vanuit Nelspruit vliegt u met South African Airways naar Kaapstad. Na aankomst in Kaapstad wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en wordt u via de kustroute naar Hermanus gebracht. Hermanus is een kustplaats die vooral bekend staat als een geschikte plaats voor het spotten van walvissen. Dit is namelijk het paringsgebied van de zuidkaper, een grote walvissoort. De walvissen zijn tot op enkele meters nabij te benaderen. Het dorp beschikt over een walvisomroeper. Hij blaast in het walvishoogseizoen (augustus tot oktober) op een grote hoorn en geeft in morse de plaats aan waar de walvissen te zien zijn. U verblijft de komende 2 nachten net buiten Hermanus, in Birkenhead House. Deze luxe, zeer exclusieve accommodatie is gelegen aan twee van de mooiste zwemstranden van Hermanus. U dineert vanavond in het hotel. Geniet van de overheerlijke gerechten die de chef voor u heeft bereid. Overnachting in Birkenhead House.

Dag 7:

Hermanus: vandaag maakt u een boottocht over de baai van Hermanus. Zeehonden, haaien en met wat geluk, walvissen!  Overnachting in Birkenhead House.

Dag 8:

Hermanus en kunst: de omgeving heeft kunstenaars geinspireert, er zijn vele kunstgallerieën waar artiesten met uiteenlopende technieken zich gevestigd hebben. Terry Kobus met zijn Nguni Cattle Art die u zeker gaat bezoeken. John en Erna Dry, dit kunstzinnige koppel en hun veelzijdige gallerie Hornbill House is tevens een geweldige ervaring. Niet alleen creeren en exposeren zij schilderwerken en keramiek, er is ook een boetiek wijnmakerijtje. Hier strijkt u dus neer voor een lekker glas wijn en een heerlijke lichte lunch.

Dag 9:

Hermanus – Franschhoek
Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar Franschhoek gebracht, een prachtige rit. Deze kleine stad, gelegen in een prachtige vallei, werd in 1688 gesticht op land dat was geschonken aan Hugenoten, vluchtelingen uit een door religieuze twisten verscheurd Frankrijk. Er is weinig van de oorspronkelijke Franse cultuur bewaard gebleven, afgezien van de namen van omringende landgoederen. Franschhoek staat vooral bekend om zijn voortreffelijke restaurants in de met wijnranken bedekte vallei. Het sierlijke Hugenotenmonument en het nabijgelegen museumcomplex staan aan het eind van de lange hoofdstraat. In Franschhoek verblijft u in het fraaie boetiekhotel La Residence. Het hotel ligt op een landgoed met wijn- en boomgaarden en tuinen, omringd door grillige bergen waarop u vanuit het hotel prachtig uitzicht heeft. Dit is veruit het allerbeste hotel in de verre omtrek en de uiterst persoonlijke service en verfijnde cuisine zullen u verrukken, uw diner (inclusief) gebruikt u dan ook vanavond hier. Overnachting in La Residence.

Dag 10:

Franschhoek: een bijzondere dag want u wordt opgehaald door een classic car, een oldtimer, die u naar de wijngebieden neemt. Er wordt een prachtige proeverij en lunch onderweg voor u georganiseerd in de beste wijnhuizen van de omgeving: denk hierbij aan een exclusieve rondleiding en proeverij in La Motte, Boekenhoutskloof of Haute Cabriere.

Vanavond gaat u uit eten in het beroemde restaurant le Quartier Francais waar de Nederlandse Margot Janse de scepter in de keuken zwaait. Dit restaurant is met recht uitgeroepen als het beste eetgelegenheid van Zuid-Afrika. Overnachting in La Residence.

Dag 11:

Kaapstad: een bezoek aan Robbeneiland mag niet gemist worden; het eilandje waar Nelson Mandela jarenlang opgesloten zat. Hierna, lunch en een stadsrondrit door Kaapstad met een gids. ’s Avonds dineert u in La Residence.

Dag 12:

Franschhoek – Kaapstad, vliegreis Kaapstad – Amsterdam
Vanochtend gaat u de beroemde Kirstenbosch botanische tuinen bekijken met een specialist. De middag heeft u ter vrije besteding, uw kamer blijft van u tot in de late namiddag! Laatste diner in La Residence en dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw thuisvlucht.

Dag 13:

Aankomst in Amsterdam.

Meer informatie?