Twente op z’n Best

“Proef Twente”

‘Waarom ver als het dichtbij ook zo mooi is’

Onthaasten is in Twente uitgevonden én verbeterd. Eet bij de boer aan tafel, verblijf in een prachtige Landschapkamer of sfeervolle herberg, geniet van de eerlijke gastvrijheid maar vooral, ‘Proef Twente’ !

In Twente heerst rust. Dat zie je aan de mensen, dat proef je in het eten en dat voel je tijdens een wandeling door het bijzondere coulisselandschap. Twente is een gebied dat uitnodigt om te komen genieten van de vele rijkdom die het te bieden heeft. 

Bossen met kabbelende beekjes en meanderende rivieren. De Twentenaren zijn bourgondisch en gastvrij. Dat merk je in de gezellige restaurantjes en leuke theehuisjes of door een welgemeende begroeting. De ruimte zorgt voor onthaasting. Twente is puur.

Verblijf in de Droste’s Herberg

De Droste’s Herberg ligt tussen de weilanden en boerderijen in Tubbergen, vlakbij het bekende kunstenaarsdorp Ootmarsum.

De herberg biedt een weelde van rust en persoonlijke service. Met maar 20 kamers is deze accommodatie kleinschalig. In de omgeving is dit de best beoordeelde accommodatie en werd tevens door Michelin bekroond met een Bib-Gourmand.

Wat is Droste's herberg?
De viersterren Droste’s Herberg ligt tussen de weilanden en boerderijen in Tubbergen, vlakbij het bekende kunstenaarsstadje Ootmarsum.

De herberg biedt een weelde van rust en persoonlijke service. Met maar 20 kamers is deze accommodatie kleinschalig. In de omgeving is dit de best beoordeelde accommodatie en werd tevens door Michelin bekroond met een Bib-Gourmand.

Tubbergen is het hart van Twente; met het karakteristieke coulisselandschap, de glooiende heuvels, mooie beekjes en uitgestrekte beukenbossen is de omgeving van Tubbergen het mekka voor wandelaars, fietsers en rustzoekers.

Onze aanbieding is voor de luxere  ‘Patiokamers’ (18 m2), mooie, moderne kamers met uitloop. Alle kamers bieden gratis wifi.

Droste’s restaurant is een verrassing op het platteland. De keuze voor de meubels van de Nederlandse ontwerper en kunstenaar Piet Hein Eek is voor Harald en Esther vanzelfsprekend: “Ze stralen originaliteit en eenvoud uit. Het is puur Hollands design zonder fratsen. Dat past bij Droste’s. Mede door de open keuken krijg je het gevoel dat je in een mondaine brasserie zit, maar dan op het platteland.”

De algehele service, de gezellige bar en het restaurant verdienen onze warme aanbeveling:

Een aperitief in de bar of op het terras wordt begeleid door een amuse en u neemt de tijd om door de menukaart heen te lopen. Er wordt alleen met streekproducten gekookt; super-verse lokale ingrediënten zorgen voor een fantastische culinaire beleving. De service is er persoonlijk en er heerst een ontspannen sfeer van ‘alles kan en niets moet’ met een nuchtere Twentse inslag.

Dit is gastronomie die zorgt voor beleving; onthaasten is hier uitgevonden en verbeterd!

Twentepad, de leukste wandeling van Nederland

Het Twentepad loopt langs de herberg. Ideaal dus om een etappe van deze 3-daagse wandeling te lopen. Van de herberg tot het pittoreske Ootmarsum is het 18 kilometer.  U wandelt over de stuwwal van Ootmarsum met de Galgenberg en de Kuiperberg, door het dal van Mosbeek en door het Springendal waar het water uit de grond borrelt. Een hele afwisselende wandeling met beekjes, heidevelden, glooiingen, loof- en naaldbossen en met als toetje de aankomst in Ootmarsum met zijn leuke terrasjes en galerieën. Daarna neemt u buslijn 64 die u weer tot voor het hotel brengt!

 

Verblijf in de Landschapkamer

De Landschapkamer is uniek en ligt in Nutter, één van de mooiste natuurgebieden. Het hotelconcept is helemaal gericht op beleving van het landschap.

Met 360 graden uitzicht over de omgeving is deze villa van alle gemakken voorzien en volledig ecologisch en energie neutraal. Eten doe je ‘buiten de deur’, lokaal of natuurlijk, bij de boer aan tafel.

Wat is Droste's Landschapkamer?
De Landschapkamer is een hotelkamer midden in het landschap. Grote glazen wanden rondom bieden een optimale beleving van het omliggende landschap. Houten panelen laten de Landschapkamer opgaan in het landschap en bieden privacy. Het houten interieur is strak en tijdloos en geeft het typische Droste-gevoel. De veranda is ruim en voorzien van een houtkachel, waardoor het er ook bij koude dagen goed toeven is. De Landschapkamer is speciaal voor de toepassing als hotelkamer in het landschap ontwikkeld voor het nieuwe hotelconcept Landschaphotel.

De Landschapkamer is zeer duurzaam en innovatief. Het gebouwtje is vrijwel geheel van hout, is autarkisch (zelfvoorzienend in energie) en kan dus off-grid (zonder aansluiting op nutsvoorzieningen) in het landschap worden geplaatst. Door een slimme combinatie van technieken zorgt de Landschapkamer het hele jaar door voor een comfortabel en aangenaam verblijf.

Bij aankomst is de houtkachel aan en wordt u onthaald met een heerlijk hapje.

Wat te doen?

Dit is het mekka van heerlijke activiteiten zoals wandelen, fietsen (er staan prima fietsen voor u klaar), paardrijden, wijnproeven, spabehandelingen, ‘bij de boer aan tafel’ of hiken over het Twentepad.

Overigens: een paar dagen niets doen, met een boek bij de houtkachel uitkijkend over het glooiende landschap is ook verassend fijn!

2 aanbiedingen met ruim 40% voordeel

2 overnachtingen in een patiokamer met:
de eerste avond een 3-gangen menu in de herberg en
de tweede avond een 3-gangen diner bij de boer aan tafel (10 minuten per gratis leenfiets) en
Afternoon High Tea in theehuis Dennenoord. 
 
Aankomst vrijdag of zaterdag  € 229,= per persoon
Aankomst zondag t/m donderdag  € 199,= per persoon
Nota Bene: theehuis Dennenoord is op maandags en dinsdags gesloten.
2 overnachtingen in een luxe Patio-kamer; 2 x uitgebreid Twents ontbijt in de Herberg; Driegangendiner in de Herberg; Driegangendiner ‘bij de boer aan tafel’ met aperitief, wijnen en koffie. Leenfiets is inclusief (10 minuten ritje) met ook een interessante rondleiding door het boerenbedrijf; High Tea in theehuis Dennenoord met scones, clotted cream & jam, teabread, taart, sandwiches, hartige hapjes, een voorgerecht en onbeperkt thee.
Een verlengingsnacht kost €99,= per kamer, inclusief ontbijt.
2 nachten in de Landschapkamer met
2 x uitgebreid Twents boeren-ontbijt en
1 x 3-gangen diner bij de boer aan tafel
 
Aankomst vrijdag of zaterdag  199,50 per persoon
Aankomst maandag t/m donderdag 169,50 per persoon
 
Spa-behandelingen naar keuze in de boerderijspa met 10% korting
2 overnachtingen in de splinternieuwe Landschapkamer; Smaakvol hapje bij aankomst; Voldoende hout voor de houtkachel; 2 x uitgebreid Twents boeren-ontbijt; Driegangendiner ‘bij de boer aan tafel’ met aperitief, wijnen en koffie. Maar zeker ook gebruik van de Spa-behandelingen in de naastgelegen boerderijspa, reserveer je deze bij je boeking geldt een 10% korting!
Een verlengingsnacht kost €99,= exclusief ontbijt en €120,= inclusief ontbijt.

Meer informatie?