Patagonië

“Oogverblindende natuur in het kwadraat”

Machtige landschappen en uitgestrekte vlaktes. Patagonië is wild, onherbergzaam en laat u natuur zien zoals u dit nog nooit heeft meegemaakt! Deze reis is grensoverschrijdend: u reis zowel door Argentinië als door Chili.

Highlights van deze reis zijn: Buenos Aires – de stad van de tango, Ushaia aan het einde van de wereld, 4 daagse cruise op de Australis – met Kaap Hoorn, Wulaia baai, de Aguila gletsjer, Magdalena eiland en Punta Arenas, u bezoekt Puerto Natales en verblijft bij het Chileense Torres del Paine National Park, daarna een wondermooie rit naar El Calafate met een verblijf in het gebied van de Perito Moreno gletsjer, Deze 15-daagse reis is absoluut een must voor natuurliefhebbers!

Reisprogramma Patagonië

Klik op de foto voor een vergroting

Details:

Reisduur 15 dagen
Reistype Individueel reisconcept
Reissom: vanaf €8.100 per persoon
Reisperiode februari/maart

Inclusief zijn: rechtstreekse vliegreizen per KLM naar Buenos Aires in economy class, alle binnenlandse vliegreizen in economy class, hotelaccommodatie, hutaccommodatie in een A’ hut aan boord van de Stella Australis, alle vernoemde maaltijden, drankjes/wijnen gedurende alle maaltijden, alle uitstapjes en excursies, fooien en havenbelastingen.

Voor natuurliefhebbers is deze reis een opeenvolging van indrukken. Wij brengen u naar het einde van de wereld waar de onverstoorde natuur nog regeert. Gedurende deze reis wordt er subliem voor u gezorgd want uw reisbegeleiding reist met u mee vanuit Amsterdam. Steekwoorden zoals Kaap Hoorn, Darwin en gletsjers: deze reis wordt een onuitwisbare levenservaring! U hoeft niet enorm sportief te zijn om deel te nemen aan deze reis.

Wat ga je zien:

Deze eenmalige reis is op zeer comfortable manier opgezet. Er is reisbegeleiding vanuit Amsterdam. U vliegt naar Buenos Aires met een directe vlucht van KLM. We laten u natuurlijk ook deze bruisende stad zien. Dan vliegt u naar Ushaia op het puntje van Patagonie. De volgende dag gaat u aan boord van het comfortabele expeditieschip de Stella Australis. Gedurende deze 4-daagse cruise bezoekt u plekken waar geen enkel ander schip vaart. U ziet de wondermooie natuur en onderweg is alles inbegrepen, dus ook de spectaculaire excursie op zee om walvissen, dolfijnen en pinguins te zien. De cruise komt aan in Punta Arenas in Chili en hier gaat uw tocht overland verder naar het natuurpark Torres del Paine. U verblijft hier in een hele apart hotel! Natuurlijk wordt El Calafate en de Perito Moreno gletsjer in Argentinië niet overgeslagen.

De Stella Australis:

Een prachtig expeditieschip op viersterrenniveau maar met een route en belevingsniveau wel tien sterren! Mooie en comfortabele hutten, alle met zeezicht. Het schip biedt plaats aan maximum 210 passagiers. Er zijn diverse soorten hutaccommodaties maar alle bieden subliem zeezicht en zijn uiterst comfortabel uitgerust. Culinair gezien is deze cruise een feest!

Tijdens deze bijzondere cruise worden er diverse lezingen gehouden om kennis te nemen van de flora en fauna van de omgeving. Het is een expeditieschip maar met alle comfort zoals een gezellige bar en prachtig restaurant met uitzicht over het panorama rondom u.

Aan boord is uw expeditieteam, expert gidsen die u veilig en met veel informatie introducties geven. Alle uitstapjes zijn inclusief.

Accommodaties en route:

Voor deze reis hebben wij bewust gekozen voor viersterrenhotels. De locaties spreken voor zich. Het  Kenton Palace hotel ligt in hartje centrum Buenos Aires, In Ushaia verblijf u in het prachtige Los Acebos hotel. Torres del Paine heeft een prachtig en apart hotel: Patagonia Camp, waar u verblijft in hele comfortabele Yurts. Het Mirador del Lago in El Calafate biedt u een prachtig uitzicht over het meer. Alle accomodaties bieden prima service en faciliteiten.

Klik hier voor een uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1:

Vertrek per rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires. Uw reisbegeleiding reist met u mee om u ter plaatse te begeleiden.

Dag 2:

Aankomst in Buenos Aires in de vroege ochtend. Wij zorgen ervoor dat uw kamer bij aankomst voor u beschikbaar is. U heeft tijd om uit te rusten na uw vliegreis en zich op te frissen. De middag begint et een lichte lunch vervolgd door een relaxte rondrit en stadwandeling maken om de highlights van deze bruisende stad te verkennen. Het diner is vanavond in uw hotel gepland zodat u direct na het diner kunt beslissen om al dan niet te gaan slapen.

Dag 3:

Na uw ontbijt heeft u tijd om uw bagage in orde te maken. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar het einde van de wereld, Ushaia. Ushaia ligt op het tipje van Patagonië en hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht voor 1 overnachting. Diner volgt met een prachtig uitzicht vanuit het hotelrestaurant om de sfeer te proeven.

Dag 4:

Na uw ontbijt wordt u naar uw schip gebracht voor een prachtige 4 dagen op zee. Na de korte incheckprocedure volgt een welkomstcocktail met de kapitein en bemanning en vertrekt de Stella Australis naar de meest verste uithoeken van de wereld. Natuurlijk wordt er perfect voor u gezorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen waarbij ook uw drankjes worden verzorgd. Gedurende de nacht reist het schip via het Beagle kanaal ongemerkt in Chileense wateren. Het uitzicht aan boord is adembenemend, het spektakel dat moeder natuur voor u in petto heeft zet de wereld in perspectief.

Dag 5:

‘s Ochtends bij zonsopgang vaart de Stella Australis langs Nassau Bay en komt in de afgelegen archipel die Kaap Hoorn National Park terecht. Als de weersomstandigheden op zee dit toelaten, gaat u aan wal gaan op het winderige eiland dat de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie – en vernoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland – Kaap Hoorn is een pure 425 meter hoge rotsachtige kaap met uitzicht op de woelige wateren van de Drake Passage. Gedurende vele jaren was het de enige vaarroute tussen de Stille en de Atlantische Oceaan, en werd vaak aangeduid als de “Einde van de aarde.” Het park werd uitgeroepen tot een World Biosphere Reserve door de UNESCO in 2005. De Chileense marine houdt een permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een vuurtorenwachter en zijn familie, evenals de kleine Stella Maris Kapel en moderne Kaap Hoorn Monument (momenteel in afwachting van reparatie na beschadiging door storm). Het schip vaart terug over Nassau Bay, en ankert bij de  legendarische Wulaia Bay, een van de weinige plaatsen in de archipel waar de geschiedenis van de mens is net zo meeslepend als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was deze plek van een van de grootste inheemse Yamana nederzettingen van de regio, de baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Kapitein FitzRoy in de jaren 1830 tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Dit gebied is ook bekend om haar betoverende schoonheid en dramatische geografie. Na een bezoek aan het museum (in het oude radiostation) heeft u de keuze uit drie wandelingen (van toenemende moeilijkheidsgraden), in het beboste gebied achter de baai. Op deze wandelingen gaat u door het betoverend Magelhaense bos van Lengas. Coigües, Canelos en varens en prachtige panoramische uitzichten over de baai zijn de beloning. Na het vallen van de avond vaart de Stella Australis het Beagle Kanaal binnen en begeeft zich in westelijke richting langs de zuidelijke rand van Tierra del Fuego in een waterige wonderland beschermd binnen de grenzen van Alberto de Agostini National Park. Aangekomen ‘s nachts bij het Brecknock schiereiland als het westelijke uiterste van Tierra del Fuego is de Stella Australis kort blootgesteld aan de open Stille Oceaan.

Dag 6:

Het schip vaart een zigzag route door het Cockburn Channel, Magdalena Channel en Keats Fjord aan de landschappelijke De Agostini Sound genaamd naar een Italiaanse Salesiaanse priester die onder de inheemse bevolking van de regio werkte in de eerste helft van de 20e eeuw. De Agostini Sound wordt geflankeerd door tal van gletsjers en zaag-getande pieken die doen denken aan Torres del Paine (later in uw reis). De ochtendexcursie is de Águila ( “Eagle”) van de gletsjer, die zweeft boven een kalme glaciale lagune en omgeven isdoor oerbos. Na een Zodiac landing op het strand, wandelt u langs de rand van de lagune naar een plek in de buurt van de basis van de bevroren gevel. Condors worden soms worden gezien die hoog boven u zweven, maar altijd zijn er veel vogels rond deze lagune. Deze locatie biedt de perfecte gelegenheid om de schoonheid van het Patagonië sub-Antarctische regenwoud te ervaren en te zien hoe de kracht van de natuur het spectaculaire landschap heeft gevormd. ‘s Nachts vaart het schip door het Magdalena kanaal terug in de Straat van Magellan en gaat voor anker bij Magdalena Island, dat ongeveer halverwege ligt tussen Tierra del Fuego en de Chileense vasteland ligt. Bekroond door een karakteristieke vuurtoren, betekende het eiland vroeger een essentiële bron van benodigdheden voor ontdekkingsreizigers. Het wordt nu bewoond door een enorme kolonie Magelhaen pinguïns.

Dag 7:

Bij het aanbreken van de dag en indien het weer het toelaat, gaat u aan boord Zodiacs naar Marta Island om de Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen te observeren. Na een korte cruise zuiden langs de straat, volgt ontscheping in Punta Arenas gepland rond 11:30 uur. Na afscheid genomen te hebben van uw schip en bemanning gaat de reis verder, een spectaculaire rit naar Chili en het natuurpark Torres del Paine heet. Een pittige afstand maar absoluut de moeite waard want onderweg is er veel te zien.

U komt aan bij uw prachtige locatie en accommodatie, Patagonia Camp. Een heel apart hotel waar de kamers ‘Yurts’ heten, Mongoolse tenten. Erg comfortabele kamers met alle gemakken. Een fijn hotel met een ontspannen sfeer en fijne service.

Na een heerlijk diner in het informele en gezellige restaurant kunt u genieten van uw welverdiende rust.

Dag 8:

De ochtend laten wij de tijd aan uzelf om gewoon te genieten van de rust en de omgeving. Wat een prachtig gebied. De 3 pieken van de Torres del Paine op de achtergrond, het meer aan uw voeten, het kan niet beter!

Vanmiddag gaan we op een korte rondrit door het gebied om kennis te maken met de omgeving. Lunch en diner zijn gepland in het hotel, dat kan ook niet anders – u bent in het midden van Patagonië, er is niets in de buurt, alleen u en de natuur.

Dag 9:

Na het ontbijt gaan we tot diep in het Nationale Park, hier kan worden gewandeld voor de liefhebbers. Een kennismaking met Gaucho’s staat zeker in de planning en een lekkere, puur Argentijnse Asado (Argentijnse barbecue) bij een ranch, een estancia, wordt niet overgeslagen.

U dineert weer ‘thuis’. Een dag vol indrukken en adembenemende natuur.

Dag 10:

Na uw ontbijt gaat uw reis door Patagonië weer verder; u neemt afscheid van de vriendelijke staf van het hotel. Het programma vandaag is tenminste spectaculair te noemen want de rit van vandaag leidt dwars door het onherbergzame gebied van Chileens Patagonië, de grens weer over naar Argentinië om noordelijker aan te komen bij weer een wonder der natuur, de enorme gletsjer Perito Moreno.

Dit gebied, in de nabijheid van El Calafate. El Calafate is een plaats in het Argentijnse departement Lago Argentino in de provincie Santa Cruz. Het is gelegen aan de zuidelijke oever van het Argentinomeer en bij het Natonale park Los Glaciares.

De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, ’s werelds op twee na grootste zoetwaterreserve. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds, anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen. De gletsjer is genoemd naar Francisco Moreno, een Argentijnse ontdekkingsreiziger die dit gebied in de 19e eeuw verkende en het uit Chileense handen wist te houden.

Aangekomen in uw hotel wordt u weer gastvrij welkom geheten en volgt het diner.

Dag 11:

De ochtend heeft u ter vrije besteding om de rust en stilte te ervaren van de prachtige omgeving bij de gletsjer.

’s Middags wordt uw eerste uitstapje georganiseerd. Er is voor ieder wat wils maar een mooie wandeling is zeker aan te raden.

Na een prachtige dag is het goed toeven in uw hotel, er wordt een heerlijk diner geserveerd .

Dag 12:

Vandaag gaat u het gletsjermeer gedurende een boottocht die tot dichtbij de gletsjerwand gaat. U maakt indrukwekkende foto’s van vallende ijsblokken – sommige zo groot als een huis.

Bent u avontuurlijk, sportief en fit kunt u optioneel ook een van de gletsjerwandelingen gaan maken onder leiding van een gids. Dit zijn prachtige tochten van een halve dag.

Dag 13:

Vandaag reist u weer terug naar Buenos Aires. Eerst een mooie rit naar de luchthaven van El Calafate vervolgd door een binnenlandse vliegreis naar de hoofdstad van Argentinië. U neemt afscheid van Patagonië, zeker met weemoed. U neemt echter prachtige reiservaringen mee terug.

In uw centraal gelegen hotel in Buenos Aires geniet u van uw diner.

Zou u de reis individueel willen verlengen kan dat natuurlijk. Er zijn mogelijkheden genoeg, Argentinië is een enorm land. Vraag ons naar bijvoorbeeld de Iguazu watervallen, de wijngebieden bij Mendoza of Salta mogelijkheden of de noordelijke gebieden.

Dag 14:

De ochtend heeft u ter vrije besteding om uw last minute shopping te doen. Lunch is niet inbegrepen zodat u de vrijheid heeft uw dag zelf in te delen.

In de middag vertrekt u naar de luchthaven voor uw rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Dag 15:

Aankomst op Schiphol Amsterdam in de ochtend.

Meer informatie?