Kenia

Met Midas Dekkers naar Keniadekkers-midas-8

Wie kan er u beter vertellen over de Masaai Mara dan Neerland’s meest bekende bioloog?
Midas Dekkers zal één unieke reis begeleiden voor een kleine groep geïnteresseerden die de machtige landschappen en boeiende natuur van Kenia willen bereizen. Met zijn kennis en liefde voor de natuur is Midas Dekkers een boeiend en humorvol verteller en weet verbanden te verduidelijken.

Levensgenieters zullen verrukt zijn van deze reis want u verblijft in prachtige lodges en geniet van onbetwist de mooiste safari’s.

Klik op de foto voor een vergroting

Details:

Reisduur: 10 dagen
Reistype: klein gezelschap, op inschrijving
Reisbegeleiding: reist met u mee vanuit Nederland
Reissom: vanaf €7.990,= per persoon in een tweepersoonskamer.

Voor andere beschikbare kamertypes (Cottage in de Sirikoi Lodge) geldt een meerprijs.

Inclusief zijn: rechtstreekse vliegreizen per KLM/Kenia Airways naar Nairobi in economy class, alle binnenlandse vliegbewegingen, accommodaties in luxe lodges (de reissom is gebaseerd op een Luxury Tent in de Sirikoi Lodge), alle vernoemde maaltijden, drankjes/wijnen gedurende alle maaltijden tijdens uw verblijf in de Sirikoi Lodge en Giraffe Manor, alle safari’s en natuurlijk de reisbegeleiding van Latitude withStyle en Midas Dekkers.

Voor natuurliefhebbers is deze reis een opeenvolging van indrukken. Wij brengen u naar de mooiste natuurgebieden van Kenia en u gaat niet alleen: Bioloog en auteur Midas Dekkers reist met u mee om de reis met zijn expertise en eigen benaderingen een unieke diepgang te geven.

Wat gaat u zien:

Deze eenmalige reis is op zeer comfortable manier opgezet. Er is reisbegeleiding vanuit Nederland, Midas Dekkers reis met u mee en lokaal zijn er uitstekend opgeleide Rangers en Spotters. Wij laten u 3 gebieden van Kenia zien. Het Lewa natuurgebied, de beroemde Masaai Mara en het zuidelijk gedeelte van Nairobi waar u verblijft in een hele speciale accommodatie, Giraffe Manor. Comfortabel welzeker want de reis is rustig opgezet waarbij u in de safari-gebieden elk 3 nachten verblijft. U maakt kennis met de Big 5 en gedurende de reis brengt Midas Dekkers u op de hoogte van het grote geheel van de natuur en het ecosysteem.

Midas Dekkers

Bioloog, onderzoeker en auteur van meer dan 35 boeken en…  uw reisgenoot:

Midas maakt voor u duidelijk hoe de natuur en het ecosysteem in elkaar zit en welke verbanden er liggen; hij doet dit op zijn geheel unieke wijze en met veel humor. Door het inzichtelijk maken van dierengedrag en dit in perspectief brengen in het grotere geheel zult u tijdens deze unieke reis de natuur op een hele andere manier beleven.

Overdag tijdens uw safari’s vestigt Midas uw aandacht op zelfs de kleinste details van flora en fauna en geeft uitleg over het hoe en waarom.

’s Avonds bij het kampvuur in uw lodge onder het genot van een goed glas wijn worden de dagervaringen belicht en komen de gesprekken los.


Voor alles is Midas een aimabele en prettige reisgenoot met humor en kennis die net als u, geniet van dat wat de natuur ten overvloede te bieden heeft in Kenia.

Accommodaties en route:

Voor deze reis hebben wij gekozen voor fantastische lodges op de meest uitgelezen plekken. De eerste nacht, na uw dagvlucht naar Nairobi, verblijft u in de vijfsterren Ole Sereni Lodge op maar 12 kilometer afstand van de luchthaven.

In de Lewa Wildlife Conservancy geniet u drie nachten in de Sirikoi Lodge, u voelt zich hier helemaal ‘Out of Africa’ en verblijft in prachtig en luxe ingerichte Afrikaanse tenten. In de Mara woont u drie nachten in de prijzen-winnende Kichwa Tembo Camp, deze uitgelezen lodge biedt fantastische luxe tenten-kamers met vrij uitzicht over de Serengeti. Olifanten wandelen voorbij uw tent en ’s avonds bij het kampvuur komen de gesprekken los.

Last but not least verblijft u 2 nachten in Giraffe Manor. Dit koloniale gebouw is gelegen in 12 hectare privé grondgebied waar 2 x daags een aantal Rotschild giraffes rondstruinen die hun lange nekken door de ramen naar binnen steken om een lekker hapje van u aan te nemen. Unieke ervaringen, daar gaat het over gedurende deze reis.

Klik hier voor een uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1:k10

Vertrek per rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam Schiphol naar Nairobi. Indien beschikbaar kunt u de intercontinentale vluchten opwaarderen naar Comfort Class of Business Class.

Uw reisbegeleiding van Latitude withStyle en Midas Dekkers reizen met u mee. ’s Avonds aangekomen op de luchthaven in Nairobi wordt u snel naar uw Lodge gebracht, u verblijft 1 nacht in de vijfsterren Ole Sereni Lodge.

 


Dag 2, 3 en 4:k11

Na een heerlijk ontbijt wordt u naar het lokale Wilson Airport gereden voor uw vlucht per klein toestel naar de Lewa Airstrip. Hier wordt u opgewacht door uw Rangers voor de rit naar de Sirikoi Lodge in de Lewa Wildlife Conservancy.

Uitgestrekt over de Laikipia vlaktes is het Lewa Wildlife Conservancy is een zeer actieve Wildlife Conservancy, bekend bij natuurbeschermers, schrijvers en fotografen. Aan de grondslag van dit beschermde natuurgebied ligt een serieuze missie: een baanbrekend en pragmatische benadering van natuurbehoud. Het beschermde gebied werd opgericht in 1970 en is sinds uitgegroeid tot een bloeiende en wereldwijd erkende habitat voor neushoorns.

Tijdens uw dagen alhier zult u genieten van de Sirikoi Lodge en de dagelijkse safari’s. Luister naar de zachte geluid van het lange gras tijdens een wandelsafari met op de achtergrond de schilderachtige hellingen van Mount Kenya.

Bezoek een Maasai dorp en maak kennis van een eeuwenoude cultuur. ’s Avonds geniet u van een koel drankje waarna u dineert onder de Afrikaanse sterrenhemel.


Dag 5, 6 en 7:k14

Geniet van een ontspannen ontbijt in de lodge voordat u naar de landingsbaan wordt gebracht voor uw vlucht naar het iconische Masaai Mara gebied.

De Masaai Mara is Kenia’s bekendste wildpark, gelegen in de noordelijke grenzen van de Serengeti. Hier vindt jaarlijks de legendarische Grote Migratie plaats: meer dan twee miljoen gnoes en andere antilope reizen naar groenere gebieden op zoek naar voedsel.k15

Het onmeetbare natuurgebied ontleent zijn naam aan de rivier de Mara, die door het reservaat stroomt en de Maasai, een stam waarvan de rode kledij en trotse houding hebben ervoor gezorgd dat zij waarschijnlijk Kenia’s bekendste (en meest gefotografeerde) mensen zijn.

Tijdens de zomermaanden is de reserve is veel rustiger en bezoekers zoals u krijgen het gevoel alsof ze de Mara voor zichzelf hebben.

U verblijft 3 nachten in een Superior View Tent in het prijzenwinnende Kichwa Tembo Camp.

Er wordt hier perfect voor u gezorgd, geniet van de lodge maar ook zeker van de omgeving en uw safaritochten.


Dag 8 en 9:

 

Na uw natuurervaringen is uw reis nog zeker niet ten einde. U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Nairobi. Hier wordt u opgehaald en naar uw unieke accommodatie gebracht, Giraffe Manor. Hier geniet u van een heerlijke dag ter vrije besteding. De residente Rothschild giraffes die het landgoed tweemaal daags bezoeken, zorgen voor unieke situaties en prachtige fotografie-momenten. Er kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de omringende dorpjes of zelfs de markten van Nairobi.


Dag 10:k16

Vertrek naar de luchthaven voor uw thuisvlucht.

Impressies van deze unieke reis

Meer informatie?