India

India biedt aan iedereen een ander perspectief van haar persoonlijkheid
– exotisch, extravagant, elegant, eclectisch –

Elke individuele reiziger ervaart een ander India

India biedt een ongelooflijke diversiteit op elk gebied. Bezoek het kleurrijke Rajasthan, tropisch Kerala of de blauwe wateren van Ghoa. Kies voor de overweldigende natuur tijdens safari’s of maak kennis met de culturele schatten van dit immense land. Tijdens jouw reis door India ben je in goede handen, wij kennen elk gebied tot in detail en bieden je alle mogelijkheden.

Nishant Apte

Pink Elephant Int'l - India

Title Address Description
Delhi
New Delhi, Delhi, India

“Geluk is wanneer dat wat je denkt, zegt en doet in harmonie zijn”

Mahatma Ghandi

Bewonder de kunst van Ajanta en Ellora

De prachtige uitgehouwen grot tempels van Ajanta en Ellora zijn de kroon op het werk van de Indiase religieuze kunst. De tempels van Ellora werden gehouwen door boeddhistische, hindoeïstische en Jain steenhouwers van de 5e tot de 10e eeuw, maar in de buurt van Ajanta zelfs ouder, met prachtige muurschilderingen die mogelijk dateren tot de 2e eeuw voor Christus.

Buig mee met de kracht van Yoga

India is de geboorteplaats van yoga, een van ’s werelds meest geliefde traditionele therapieën. Bij ashrams en yoga retraites in India kunt u de fijne kunst van yoga leren van de mensen die het uitgevonden. Ga naar Haridwar en Rishikesh in de Uttarkhand heuvels om yoga te ontdekken in de spirituele bron.

Duik in Delhi

De hoofdstad van India is een kakofonie van geluiden, geuren en sensaties. Acht afzonderlijke hoofdsteden liggen door de eeuwen ten grondslag van de huidige stad, destijds geregeerd door generaties van nobelen. Het hart van de stad is Oud Delhi en is overspoeld met forten, moskeeën en doolhofachtige bazaars. Ten zuiden van de oude stad, New Delhi, werd met brede lanen ontworpen door de koloniale architect Lutyens.

Voel je het geloof in tempels van India

India wordt overspoeld met tempels van moderne wonderen zoals Delhi Akshardham tot de tijdloze glorie van de erotische tempels van Khajuraho. De Amritsar Gouden Tempel is de meest heilige plaats voor de Sikh religie, terwijl de tempels in Ranakpur worden bezocht door Jain pelgrims. In het oosten is Konark één van de rijkste cultuurschatten van India, gebouwd in de vorm van een grote stenen strijdwagen.

Voel de stroom van de rivier de Ganges

De machtige rivier de Ganges is een direct kanaal voor de goddelijke voor India’s 966.000.000 hindoes. Bij de wonderlijke stad Varanasi, een van India’s heiligste Hindoe bedevaart steden, worden de rivieroever de ghats lastiggevallen door pelgrims en heilige mensen met het uitvoeren van rituele wassingen en gebeden als de zon opkomt en ondergaat over de heilige rivier.

Vind Bollywood in Bombay

Delhi kan de geschiedenis en architectuur maar Mumbai (voorheen Bombay) is de hoofdstad van de mode, film, financiën en plezier India. Mumbai is een stad van fenomenale contrasten waar de hoogste wolkenkrabbers van India tegen een achtergrond van gammele bazaars en sloppenwijken staan. Attracties zijn onder andere oude grot-tempels, koloniale monumenten, goede restaurants, de filmstudio’s van Bollywood en ’s werelds drukste treinstations.

Vind vrede in Kasjmir

Het geplaagde Kashmir slaagt erin om zowel de meest serene plek van India maar soms ook de meest gevaarlijke te zijn. In rustige tijden is de legendarische Kashmir Vallei fascinerend met zijn oude moskeeën, Mughal tuinen en woonboten over het serene meer drijven. Vanwege de veiligheidssituatie, kiezen velen om in plaats daarvan naar het naburige Ladakh te gaan met haar vreedzame refreinen van Boeddhistische tempelklokken.

Hoofd voor de heuvels

India’s hill stations zijn een bizarre facsimile van Engeland, getransporteerd naar de beboste hooglanden van India. In steden zoals Shimla (Himachal Pradesh), Darjeeling (West-Bengalen), Ooty (Tamil Nadu), Kodaikanal (Tamil Nadu), vind je grote koloniale hotels, witgekalkte kerken en sierlijke theehuizen die gebouwd zijn met de spectaculaire achtergrond van de Himalaya op de achtergrond.

Doe mee met de pret bij een hindoe-festival

De 330 miljoen goden van het hindoeïsme worden in al hun glorie gevierd gedurende festivals zoals Durga Puja (september / oktober) in Kolkata (Calcutta), waar duizenden regenboogkleurige idolen worden ondergedompeld in rivieren en zwembaden. Andere must-see vieringen omvatten de Holi, het festival van kleuren (maart), Diwali, het feest van het licht (oktober / november), en de Kumbh Mela, de grootste mensenverzameling ter wereld.

Kick terug op de stranden van India

Mumbai (Bombay) heeft Juhu en Chowpatty en Chennai (Madras) heeft Marina Beach, maar de beste stranden van alle liggen in het zuiden. Goa biedt een aantal van de top-stranden, terwijl Kerala een nog vibrantere versie stranden heeft in het tropische zuiden. Dan zijn er naturlijk de stranden van de Andaman – de absolute pure tropische perfectie.

Verplaatsen naar de Indiase ritmes

Uit de show-tunes van Bollywood tot de beklijvende melodieën van de sitar en shehnai (Indische hobo), Indiase muziek zit in de genen. Je zult het overal horen, uit de binnenplaatsen van de tempels en diner-shows, in bussen en op de markten, waar de zangers van de nieuwste film soundtracks worden behandeld zoals Beyonce en Beiber in het westen

Dwalen door Rajasthan

Van de glorieuze hoofdstad, Jaipur, de Blauwe Stad van Jodhpur en de Witte Stad van Udaipur, Rajasthan is overspoeld met woestijn-forten, geweldige tempels en paleizen van de Maharaja’s. Voor de ultieme Rajasthani ervaring, ga je naar de woestijn stad Jaisalmer, waar een kameel-safari in de Thar woestijn je laat proeven van hoe het leven was in India’s glorieuze verleden.

Probeer het serene boeddhistische India

Toen de Dalai Lama vluchtte vanuit Tibet, vond hij veilidgheid, samen met de verbannen Tibetaanse regering, in Dharamshala in Himachal Pradesh. Vandaag de dag, gedijen de Tibetaans boeddhistische gemeenschappen in heel India, van de hooggelegen woestijnen van Ladakh tot de bergen van Himachal Pradesh en Sikkim en het vergelegen Arunachal Pradesh in het uiterste noordoosten. Hier bieden zij een hele andere kijk op de Indiase spiritualiteit.

Proef het stomende zuiden van Kerala

Voor een volledige afwisseling van het grootstedelijke India, cruise dan langs de tropische backwaters van Kerala, met stops onderweg om landelijke dorpen en verspreide tempels en stranden te bezoeken. Aan boord kunt u genieten van één van de meest geliefde keukens van India, met heerlijke vis gekookt in coconut curries. Voor iets echt unieks, ga kijken naar de Kathakali dansers in Kerala bij uitvoeringen van hun uitgebreide routines.

Zoek de perfecte brouwsel in het noordoosten van India

Ontdek waar het bescheiden kopje thee vandaan komt tijdens een rondleiding van een van India’s theeplantages, die verspreid als een groen tapijt rond Darjeeling, Assam en de Nilgiri heuvels van Zuid-India liggen. Op een plantage tour, ontmoet je werknemers die thee plukken in een groene oase. Pak de kans om de heerlijke Indiase thee te proeven.

Zoek tijgers in de nationale parken van India

India heeft meer dan 70 nationale parken, 400 wildreservaten en 17 biosfeerreservaten, deze bieden ruimte aan de zeldzame tijgers, Aziatische olifanten, eenhoornige Indische neushoorns en nog veel meer. De meest bekende reservaten zijn Keoladeo Ghana National Park (Rajasthan), Ranthambore National Park (Rajasthan), Kanha National Park (Madhya Pradesh), Corbett Tiger Reserve (Uttarakhand) en Sunderbans Tiger Reserve (West-Bengalen).

Geniet van de sfeer in de artistieke Kolkata

Waar Mumbai verblind door drukte en lawaai, ademt Kolkata een sfeer van rust en verfijning. Deze hoofdstad van de kunsten van India is een fascinerende collectie van bruisende bazaars, uitgestrekte parken en grote koloniale monumenten waarin ooit de regering van Brits-Indië heerste en waar het leven tijdloos is, net zoals de de stromingen van de Hooglhy River.

Splash in de Andaman-eilanden

Voor een echte tropisch paradijs-ervaring is er eigenlijk maar één keuze. Voor de oostkust van India, liggen de Andaman eilanden – dichtbebost en omringd door zand en omzoomd door koraalriffen vol met tropische vissen. Dit afgelegen archipel is ook de thuisbasis van Adivasi tribale mensen die de oude manier van leven voortzetten ondanks de uitdagingen van de modernisering.

Neem een ​​woestijnsafari

Mughal India was de kroon op het werk van de islamitische wereld, en nog lijken deze oude steden van het noorden van India nog steeds te baden in de romantiek van Arabian Nights. Voor de waanzinnige ervaring, ga per kameel naar uitgestrekte woestijnen van de India vanuit Jaisalmer en kampeer onder een ongelooflijk helder panorama van sterren.

Neem in de Taj

India’s Gouden Driehoek biedt een fascinerende circuit door middel van Delhi, Jaipur en Agra, maar het is de Taj Mahal, die iedereen komt zien. Omschreven als de grootste monument der liefde ooit gebouwd, is dit misschien wel het meest esthetisch perfecte gebouw ter wereld, opgebouwd uit glanzend wit marmer uit liefde van de Mughal keizer Shah Jahan voor zijn favoriete vrouw.

Kom tot rust op het zand in Goa

Hoewel minder zacht dan in de jaren 1960, zijn de hippie hangouts van Goa uitgegroeid tot favoriete kust van India. Nog steeds zijn er wel de volle maan parties in plaatsen zoals Anjuna, maar vandaag de dag ligt de focus meer op zonnebaden, genieten van de lokale alcoholische dranken en het proeven van de invloed van de Portugese keuken.

 • Hoofdstad: Delhi
 • Andere bekende steden in India: Mumbai, Jaipur, Agra, Varanasi en Goa
 • Inwoners: 1,2 miljard
 • Taal: India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt.
 • Munteenheid: Indiase roepie
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later.
 • Oppervlakte: 3.287.590 km2
 • Geografie: India wordt in het noorden begrensd door de Himalaya. Ten zuiden van het land ligt de Indische Oceaan, die aan de westkant Arabische Zee heet en aan de oostkant Golf van Bengalen.

Paspoort:

Je paspoort dient machine-leesbaar te zijn en een geldigheid te hebben van tenminste 180 dagen en tenminste 2 blanco pagina’s te hebben. Nederlanders kunnen hier een E Visa aanvragen.

Gezondheid

In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezonheidsproblemen of bij lange reizen is een gespecialiseerd advies van belang!

 • Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht.
 • Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen.
 • Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.
 • Buiktyfusvaccinatie aanbevolen bij reizen langer dan 2 weken.

Malariagebieden

Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts. INDIA overig: in de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.INDIA Himalaya: in de maanden – komt malaria voor. INDIA Assam: in de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.Let op! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijkVoor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD of uw huisarts. Zie voor meer informatie de site van de GGD. Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die door een muggenbeet het lichaam binnendringen. De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Daarbij treden ziekteverschijnselen op, zoals koude rillingen, gevolgd door koorts. Doorgaans worden deze verschijnselen voorafgegaan door een grieperig gevoel. Er bestaat helaas geen vaccin tegen malaria. U kunt malaria voorkomen door anti-muggenmaatregelen te nemen en/of door malaria-middelen te slikken.Ziekenhuizen

In India zijn er goede ziekenhuizen, maar ook slechte ziekenhuizen. Veel staatsziekenhuizen hebben een klein budget en te veel patiënten. De ziekenhuizen kunnen niet goed schoongehouden worden. Er liggen vaak honderden mensen in de gangen. Ook zijn er zulke slechte voorzieningen dat je soms zelf verband moet kopen. Kortom, een nachtmerrie om hier verzeild te raken. Je weet niet of de injectienaald schoon is. Het beste is hier helemaal niet terecht te komen. Duurder maar veel beter zijn de particuliere klinieken. Ook universiteitsklinieken voldoen meestal aan de modernste westerse maatstaven. De christelijke ziekenhuizen zijn eveneens aan te bevelen. In grote steden is het niet moeilijk om een goed ziekenhuis te vinden. Vraag de hotelmanager of receptionist of hij een goede dokter of ziekenhuis weet. Vraag hem specifiek om a private doctor.

Medicijnen

Veel medicijnen worden in India nagemaakt en zijn zonder recept op bijna elke hoek van de straat te krijgen. Let op de uiterste houdbaarheidsdatum.


Geldzaken

De nationale munteenheid van India is de Rupee en is verdeeld in 100 Paisa. Er zijn biljetten van Rs. 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500. Muntjes zijn er in 5, 10, 20, 25 Paisa en Rs. 1, 2 en 5. Het is verboden om Rupees het land in te voeren. Export is alleen toegestaan wanneer je doorreist naar Nepal, Bangladesh, Pakistan of Sri Lanka. Bankpassen en creditcards Verder kan je gebruik maken van je creditcard. Informeer voor vertrek altijd even bij je creditcardmaatschappij over de mogelijkheden van je kaart. Pinnen is op veel plekken mogelijk. Indien je onderweg gebruik maakt van je creditcard of je pinpas is het van het grootste belang dat je je pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van de kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met jouw creditcard of pinpas. Let er daarom op dat niemand je pincode kan afkijken als je betaalt of geld opneemt met je pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt je een heleboel problemen voorkomen. Contant geld Het is verstandig om altijd contant geld (dollars of euro’s) bij je te hebben. Je kunt de entreegelden en optionele excursies in dollars of euro’s te betalen. In de meeste kleine plaatsen hebben de banken geen toestemming om cheques in te wisselen en moet je daarvoor naar de grotere steden. Ook hebben vele winkeltjes en restaurants vaak niet terug van Rs. 500. Let op: Zorg ervoor dat je nooit afhankelijk bent van één soort betaalmiddel. Dit kan lastige en vervelende situaties voorkomen. Travellercheques (in dollars of euros) worden vrijwel overal geaccepteerd en kunnen makkelijk bij de bank of wisselkantoortjes ingewisseld worden. Cheques in kleine coupures zijn eenvoudiger te wisselen. Traveller’s Cheques Je kun een deel van je geld in Traveller’s cheques (bijv. American Express of Thomas Cook) meenemen. Hiermee kun je in de meer afgelegen gebieden terecht, op plaatsen waar je niet kunt pinnen. Traveller’s cheques zijn verkrijgbaar op alle grote postkantoren, banken en GWK’s (ook in het weekeinde open) in Nederland en zijn bovendien verzekerd tegen diefstal Tips en Fooien Het geven van fooien is heel gebruikelijk in India, ook wanneer je een foto wilt maken. Met een beetje geld op zak kan je een hoop gedaan krijgen. Houdt er wel rekening mee dat toeristen over het algemeen gezien worden als een lopende portemonnee! In de kleinere en goedkopere restaurants kan je volstaan met een paar Rupees fooi, maar in de betere zaken is het gebruikelijk om een fooi te geven van 10% van de totale rekening. Bellboys rekenen op Rs 2 per stuks bagage, kruiers op Rs 1 per stuk en kamermeisjes krijgen ongeveer Rs 2 per dag. Taxichauffeurs hoef je geen fooi te geven.

Voor een aangename temperatuur kun je het beste in het voor- of najaar reizen. In december en januari is het overdag lekker warm maar kan het ’s nachts afkoelen. Zomers loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden. In juli en augustus valt de regentijd (moesson). Het kan dan even kort en flink regenen. De natuur ziet er na zo’n bui weer prachtig groen uit.