Bhutan

Reis naar Bhutan, het laatste overgebleven grote Himalaya Koninkrijk. Bhutan heeft een prachtig berglandschap, ongelooflijke architectuur en een kleurrijk cultureel erfgoed. Gelegen in een van de meest adembenemende berggebieden ter wereld, is Bhutan beroemd om zijn hoge bergtoppen en scala aan hiking mogelijkheden

Gezegend met een buitengewoon scala aan natuurlijke habitats, van subtropische valleien tot alpiene toppen, is Bhutan ook het thuis voor een uitzonderlijk flora en fauna, waaronder de prachtige Bengaalse tijger en het sneeuwluipaard evenals de Aziatische olifant en de eenhoornige neushoorn. Wij zien je graag in ons land van geluk!

Dechen Dorji

Bhutan

Title Address Description
Paro
Paro, Bhutan

“Een wijs persoon kent zijn beperkingen”

Bhutanees spreekwoord

Buddhistisch klooster in Taktshang Goemba Het ‘Tijger’s Nest klooster’ is een van de meest ongelooflijke plaatsen van de Himalaya, op wonderbaarlijke wijze gelegen aan de kant van een rotsachtige klif 900m boven de vloer van Paro-vallei. Het is het doel van elke bezoeker van Bhutan en er komt een beetje bergopwaarts aan, maar het is de moeite waard. Het klooster is een heilige plaats, dus handelen met respect. Tassen, telefoons en camera’s moeten bij de ingang worden gedeponeerd,

 

Boogschieten Na een bezoek aan Paro’s weekendmarkt of Druk Choeding tempel, is het de moeite waard om te wandelen naar deze lokale sportplaats om te kijken naar traditionele boogschieten spel, de nationale sport.

Haa Vallei De weg van Haa naar Chhuzom maakt het mogelijk om terug te keren naar Paro over de Cheli La, en biedt een shortcut als uje rechtstreeks van Haa naar Thimphu of Phuentsholing gaat. Er zijn verschillende bezochte bezienswaardigheden om onderweg te verkennen.

Punakha Dzong Punakha Dzong is ongetwijfeld de mooiste dzong in het land, vooral in het voorjaar, wanneer de lila-gekleurde jacaranda bomen een weelderige sensualiteit brengen aan de karakteristieke torenhoge witte washed muren van de dzong. Deze dzong was de tweede in Bhutan gebouwd en diende tot het midden van de jaren 1950 als hoofdstad en zetel van de overheid. Alle koningen van Bhutan zijn hier gekroond. De dzong is nog steeds de winterresidentie van de dratshang (officieel monniklichaam).

Nationale Textielmuseum Thimphu’s beste museum is onderdeel van de Royal Textile Academy en is de plek om te leren over Bhutan’s levende nationale kunst van thagzo (weven). De begane grond richt zich op royal ghos, inclusief de trouwkleding gedragen door de vierde koning en zijn vier vrouwen. De bovenverdieping introduceert de belangrijkste weeftechnieken, stijlen van lokale kleding en soort textiel gemaakt door vrouwen en mannen. De museumwinkel biedt interessante boeken en fijne textiel.

Bumthang Dzongkhag De Bumthang regio omvat vier grote valleien: Chokhor, Tang, Ura en Chhume. Omdat de dzongs en de belangrijkste tempels zich in de grote Chokhor-vallei bevinden, wordt het vaak aangeduid als de Bumthang-vallei. Er zijn twee versies van de oorsprong van de naam Bumthang. De vallei zou moeten worden gevormd als een bumpa, het schip van heilig water dat gewoonlijk op het altaar van een lhakhang wordt gevonden. Thang betekent ‘veld’ of ‘platte plaats’. De minder respectvolle vertaling heeft betrekking op de bijzonder mooie vrouwen die hier wonen – bum betekent ‘meisje’.

Trashi Chho Dzong, Thimphu Deze prachtige dzong, ten noorden van de stad aan de westkant van de Wang Chhu, lijkt naadloos in de vallei te passen, waardoor de stad zowel royale pracht en monastiekgewicht leent. De dzong was de site van de luxueuze formele kroning van de vijfde koning in 2008 en herbergt de grootste jaarlijkse bash van de stad, de kleurrijke tsechu festiviteiten.

Weekend Markt in Thimphu De ‘Weekend Market’ van Thimphu herbergt de westelijke oever van de Wang Chhu, net ten noorden van Changlimithang Stadium. Verkopers uit de hele regio beginnen donderdag te arriveren en blijven tot zondagavond. De meeste mensen combineren hier een bezoekje met een aantal souvenirwinkels in de nabijgelegen ambachtelijke markt. Het wierookgebied is een van de meer interessante secties, vol heerlijke aromatische grondstoffen en roze kubussen van kamfer en saffraan die gebruikt worden om het heilige water aan pelgrims in lhakhangs te geven. Wandel rond de kraampjes en je zult een stevige verzameling gedroogde vis, strookjes vetvlees en schijfjes Datse (zachte kaas) vinden, evenals flessen wilde honing uit zuidelijk Bhutan. Tijdens de winter kunt u zelfs een jakbeen opnemen (met de hoef nog vast). Afhankelijk van het seizoen, kijk uit voor bananenpitten, jackfruit en de krullend varenbladeren, bekend als nakey. De graanafdeling heeft rode rijst en kapche, de geroosterde gerst, gerund door de Bhutanese en Tibetaanse hooglanden (bekend als Tsampa over de Himalaya).

Bhutan is een heel veilig land

In plaats van hun BBP te meten, meet men het bruto gelukskwotiënt. Alle hotelkamers die we gebruiken zijn voorzien van een safe voor u om uw waardevolle spullen te houden. Bhutan is een malariavrije zone. Dit is een Himalayaans Koninkrijk – gasten moeten ervoor zorgen dat zij comfortabelop hoogtes tussen 7000-12000 voet kunnen bewegen.

Roken Roken in een openbare plaats, evenals de verkoop van tabak, is verboden in Bhutan.

Geld Contant- en reiskontrole (American Express, MasterCard, Visa) kan worden uitgewisseld op de luchthaven van Paro (gemakkelijkste en aanbevolen locatie), grotere hotels (niet gegarandeerd) en bij sommige banken in Paro en Thimphu. Zodra u deze steden vertrekt, is het echter bijna onmogelijk om geld te ruilen. In grotere steden en steden accepteren veel winkels Amerikaanse dollars. Maar om de beste wisselkoers te waarborgen, raden wij u aan om uw geld te veranderen in lokale valuta. Indiase roepies (Rs), behalve Rs500 en Rs1000 noten, worden ook in de meeste steden geaccepteerd. Rupee notities (meestal alleen Rs10, Rs20, Rs50 en Rs100) worden vaak in verandering doorheen het land gegeven.

Reisdocumenten Paspoorten moeten minimaal 2 blanco pagina’s bevatten en geldig zijn voor meer dan 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst in het land. Er is een Visa nodig, dat voorafgaand aan uw aankomst in Bhutan aan u wordt toegestuurd.

Reizen naar Bhutan Er is maar één internationale luchthaven in Bhutan – Paro. Bhutan is goed verbonden met India, Nepal en Bangkok. In Bhutan aangekomen gebruiken we comfortabele voertuigen om tussen bestemmingen te reizen, in veel gevallen ook binnenlandse vluchten.

Kraanwater Kraanwater is niet veilig om in Bhutan te drinken, maar in je hotelkamer is gebotteld mineraalwater beschikbaar en dit kan ook lokaal gekocht worden.

Oktober tot december is de ideale tijd om Bhutan te bezoeken, aangezien de lucht helder en fris is met zon. Januari en Februari zijn kouder, maar van dan tot april blijft het klimaat droog en aangenaam en in de late lente bloeien de beroemde rododendrons spectaculair, waardoor de dalen met kleur overstromen. De warmte en de vochtigheid stijgen vanaf mei, en van juni tot september de regenbui regent de bergen. Als u geïnteresseerd bent in het zien van de zeldzame black-necked kraanvogels, raden wij u aan om de Phobjikha Valley tussen eind oktober en half februari te bezoeken.

Festivals: Er is er minstens één elke maand zodat u eigenlijk altdij wel de kans hebt om er een te ervaren.

Tshechu, wat “dag 10” betekent, zijn jaarlijks religieuze Bhutanese festivals die in elk district van Bhutan worden gehouden. Tschechus worden gehouden om Guru Rinpoche (Padmasambhava) te eerbiedigen, die in de 8e eeuw een Tantrische vorm van boeddhisme naar Bhutan bracht. Degenen die getuigen van een Tshechu, zijn van mening dat ze verdiensten verdienen, veel succes krijgen en hun wensen uitkomen. Daarnaast is het ook een gelegenheid om te socialiseren en blij te zijn. Voordat de Tshechu begint, worden gebeden en rituelen vooraf gedaan om de goden te beroepen.