Italië

Het is ieders droom om naar Italië te reizen en om goede redenen. Of u nu naar het strand wilt of naar de bergen, naar de wijngaarden gaat of naar de steden, er zijn eindeloze mogelijkheden om de charme en elegantie van Italië te ervaren

Waar begint men met Italië? Italië is het land van overheerlijke maaltijden die de hele nacht doorgaan, rijke wijnen proeven onder olijfbomen, pastelvilla’s die op de kliffen boven de kristalblauwe Tyrrheense Zee zijn gebouwd en renaissance schilderijen en marmeren beeldhouwwerken die u inspireren. Italië is voor iedereen

Marco Iovine

Italië

Title Address Description
Napels
Napels, Italië

Italië is een droom die voor de rest van je leven blijft terugkeren

Anna Akhmatova

Neem een nachtrit op de # 1 vaporetto in Venetië. Ik weet dat veel gondelritten worden aangeboden, maar veel zijn onnodig duur zijn en geven niet de romantische ervaring die ze pretenderen te hebben. In plaats daarvan, één avond voor of na het avondeten, spring op de slow-moving # 1 vaporetto aan het ene einde van de ronde en rijd het naar het andere einde. Dit wordt bij voorkeur gedaan met een portie gelato in de hand en iemand om in het donker te knuffelen. En wees er zeker van dat je een plekje met uitzicht kunt bemachtigen zodat je i het maanlicht de bezienswaardigheden van Venetië kunt zien.

 

 

Spendeer 15 minuten met het ‘Avondmaal’ in Milaan. De meeste toeristen slaan Milaan over, en dat is waarschijnlijk goed, maar dit is de enige stad waar je het meesterwerk van Leonardo van het “Laatste Avondmaal” kunt zien. Het is een zwaar gereguleerde 15 minuten tijdslimiet en je moet je tickets alvast van tevoren boeken, maar, het is het waard.

Overdoseer met de Renaissance-kunst in de Uffizi-galerie in Florence – De Uffizi-galerij staat op bijna elke must-do lijst voor Italië, en daar is een goede reden voor. Nergens anders op aarde zul je zo’n geweldige collectie Italiaanse renaissance kunst zien, allemaal in prachtige gebouwen die ooit door Medicis zijn gebouwd. De kunstenaars die hier te zien zijn, zijn de rocksterren van Florence.

Rondleiding door de Vaticaanmusea. U kunt zelf door de Vaticaanmusea lopen, maar voor iedereen, ook de hardcore kunsthistoricus, is het waarschijnlijk beter om een ​​gids te volgen die de werkelijk belangrijke stukken wijst en minder tijd besteed aan de andere. En als bonus, met de meeste tours krijg je ook een rondleiding op de St. Peter’s Basilica.

Klim de Duomo van Florence – Dit is misschien niet voor mensen met angst voor hoogten of kleine ruimten, maar voor een spectaculair uitzicht op het historische centrum van Florence en een interessante les in architectuur en techniek, is er niets mooier dan klimmen naar de top van de koepel van Florence’s Duomo. Als u liever de koepel zelf in uw uitzicht op de dak wilt hebben, moet u in plaats daarvan de Giotto’s klokkentoren beklimmen.

Eet pizza in Napels – Er is niets zoals het eten van iets als universeel bekend als pizza in de plaats waar het geboren is, en daarvoor moet je naar Napels gaan. Ik heb gehoord dat de pizzeria die beweert dat ze eigenlijk de plaats zijn die pizza heeft uitgevonden, tegenwoordig minder pittige taarten maakt, maar u vindt er veel goede restaurants klaar om zijn plaats in te nemen.

Bezoek de Griekse ruïnes in Sicilië – Als je aan Italië denkt, denk je waarschijnlijk meestal aan Romeinse ruïnes. Maar op Sicilië kan je een beetje verdelen door zowel Romeinse als Griekse ruïnes te bezoeken en de dingen die de Grieken achterlaten zijn nog ouder dan de dingen uit het oude Rome. Een wandeling door de Vallei van de Tempels wordt sterk aanbevolen.

Verliefd langs de kust van Amalfi – Of u besluit om het rijdend te doen of niet, de weg die over deze Italiaanse kust loopt, is de moeite waard.

Zonnebaden op Sardinië – Ja, veel plaatsen in Zuid-Italië krijgen veel zon, maar de Costa Smeralda beschikt over een van de mooiste stranden waar dan ook. Plus, terwijl het populair is bij Italianen op vakantie vanuit het vasteland,  heb je minder kans om horden van andere buitenlandse toeristen op Sardinië te zien.

Bekijk een opera in Verona – Opera fan of niet, het is crimineel om niet in in het Romeinse amfitheater een show volgen. Oké, dus je kijkt geen wagenraces of leeuwen tegen gladiatoren, maar Verona’s beroemde opera-bedrijf, dat elke zomer de nachtlucht met muziek vult, is nog steeds een groot spektakel.

Vind alle “David” beelden in Florence – wees niet een van de mensen die denken dat de ‘David’ in het Piazza Signoria de echte is, maar ook niet een van de mensen zijn die tevreden zijn met het zien van de echte in de Galleria dell’Accademia. ‘David’ is in heel Florence en het zien van hem hier en daar (met uitzicht op het historische centrum van de Piazzale Michelangelo) is een van de charmante spelletjes die u kunt spelen als u de stad doorloopt.

 

 

Wandel de Trastevere wijk in Rome – Als Rome je moe maakt met overmatige maaltijden rond alle toeristische attracties, kijk dan niet verder dan de Trastevere. Deze oude wijk is vol met kronkelende straten, rust en stilte gedurende de meeste dagen, goedkoop eten en groepen jongeren ’s nachts.

Ga terug in de tijd in Pompeii – Terwijl de inwoners van Pompeii in 79 A.D waarschijnlijk niet tevreden waren met de nabijgelegen Mount Vesuvius, wat het ons vandaag geeft, is een unieke blik op een Romeinse stad die in de tijd is bevroren. Zowel Pompeii als het nabijgelegen Herculaneum zijn een bezoek waard, maar vergeet niet dat veel archeologen hebben ontdekt in het Nationaal Archeologisch Museum in Napels.

Bekijk een Italiaanse voetbalwedstrijd – Het maakt niet uit dat je een voetbalfan bent, of zelfs een sportfan. Ga naar een spel van calcio voor een onvergetelijke reis. Italiaans voetbal kan worden beschouwd als een tweede religie in dit land en met het ervaren van een spel eerste hand kun je getuige zijn van de passie Italianen voelen voor hun clubs. Wat je ook doet, maak niet de fout om te juichen voor het bezoekende team.

Wandel de Cinque Terre – Deze vijf pittoreske dorpjes zijn een geweldige manier om een ​​halve dag door te brengen.

Eet twee gelato-ijsjes per dag – dit is makkelijk te doen, ongeacht waar je in Italië bent, dus geen excuses voor het niet uitvoeren van deze taak. Onthoud, Italiaanse gelato is gemaakt van melk, geen crème, dus het is veel minder vet dan je denkt. En je komt ze overal tegen, hoe dan ook, dus het is een welverdiende traktatie.

Verdwalen in Venetië – Voor sommige plaatsen heb je een kaart nodig. Sommige plaatsen vereisen dat je de kaart vergeet. Venetië is in de laatste categorie. Het is een eiland, dus je verdwaalt niet makkelijk. Laat je kaart dan in je hotel achter (kaartjes zijn allemaal maar nutteloos in deze stad) en je verdwaald heel prettig in Venetië. Het is veruit de beste manier om een ​​dag door te brengen in de grachtenstad.

Bescherm je van regen (of zon) in het Pantheon in Rome – Ongeacht het seizoen of het weer, is er altijd een goed excuus om in het Pantheon in Rome te duiken. Allereerst omdat het gratis is. En voor een ander, hoewel het een reusachtig gat in het plafond heeft om het licht binnen te laten, is het altijd koel in de zomer en droog als het regent buiten.

Ga naar een station in Toscane – de wegen die de beroemde heuvelland Toscane verbinden, kunnen kort lopen met alle gushing-mensen die zelf naar de stad gaan, maar de uitzichten vanuit een autoraam als u over het landweggetje rijdt is genoeg om te begrijpen waarom iemand alles kan laten vallen om een Italiaanse boerderij kopen. En als je verder gaat Toscane, krijg je ook dezelfde vergezichten (met wat minder drukte) in de nabije omgeving van Umbrië.

Loop in Caesar’s voetsporen in Rome – Geschiedenis hype of niet, het is onmogelijk om je niet te verwonderen over een gebouw zoals het Colosseum, of in ontzag op de kiezelstenen van het Romeinse Forum te staan ​​en te denken over wie er voor je liep. Een middag doorgegeven omringd door de ruïnes die ooit het centrum van het Romeinse rijk zijn gemaakt, is een hele goede middag.

Organizeer je reis

Het is makkelijk om Italië te bereiken en zodra je aankomt, het land te reizen. Italië biedt uitstekende luchtverbindingen met de rest van de wereld, maar het is ook mogelijk om hier met de trein, over zee of via het uitgebreide snelwegnet te komen. Het is ook gemakkelijk om rond te reizen binnen het land. Alle grote steden zijn verbonden met frequente dagelijkse vluchten. Het spoorwegnet is verspreid over meer dan 15.000 kilometer en biedt een uniforme dekking in heel Italië. Bij het reizen met de bus of de auto is het nog makkelijker, met een dicht netwerk van snelwegen, dubbele rijbanen en snelwegen waardoor bezoekers op elke locatie in het land kunnen bereiken eenvoudig en snel. Om alle eilanden van Italië van het vasteland te bereiken, vertrekken regelmatige veerboten vanuit de belangrijkste steden en steden langs de kust.

Welke documenten zijn er nodig om Italië binnen te komen? Europese burgers, wier land onder het Schengenverdrag valt, mogen Italië alleen met een geldige identiteitskaart of paspoort binnen. Zodra bezoekers in Italië aankomen, zullen degenen die niet in een hotel of soortgelijke accommodatie verblijven, zich binnen 8 dagen na hun aankomst in het land bij het lokale politiehoofdregister moeten registreren. Bezoekers die verblijven in hotels of andere toeristische accommodatiefaciliteiten worden automatisch bij de receptie geregistreerd.

Hoe werkt het elektrische systeem in Italië?

In Italië is de elektrische stroom 220 volt AC (50 Hz). Elektrische stopcontacten voldoen aan de Europese voorschriften. In de meeste hotels vindt u adapters voor verschillende typen pluggen.

Is kraanwater drinkbaar in Italië?

Het aanbod van drinkwater is weliswaar gegarandeerd in heel Italië. Het water van kranen en fonteinen wordt regelmatig gecontroleerd. Wij adviseren echter mineraalwater.

Kredietkaarten

Evenals in contanten kunnen aankopen worden betaald voor gebruik van de meest voorkomende creditcards. Dit betalingssysteem is gebruikelijk in Italiaanse winkels, die over het algemeen de symbolen tonen van de creditcards die zij aan de buitendeur accepteren. Als je met een creditcard betaalt, wordt er vaak gevraagd een identiteitsbewijs te tonen. Reizigerscheques (in USD of Euro) kunnen ook in de Italiaanse banken worden betaald. Pinnen kan overal.

Fooien

 

Tips zijn niet verplicht en in Italië zijn er geen algemene regels vastgelegd, hoewel het gebruikelijk is om een ​​bedrag te betalen dat ongeveer 10% van de rekening bedraagt ​​als u tevreden bent met de dienst die u heeft ontvangen.

Documenten die nodig zijn om in Italië te rijden Rijbewijzen afgegeven door een van de EU-lidstaten zijn geldig in de hele Europese Unie, waaronder Italië. Bestuurders die in het bezit zijn van een vergunning afgegeven door een EU-land, hebben geen internationale rijvergunning nodig of een beëdigde vertaling van hun eigen rijbewijs.

Algemene regels voor het rijden Blijf recht en ga links naar links. Koplampen dienen op twee-lane snelwegen te worden gebruikt. Bij het rijden door dorpen en dorpen kan de hoorn alleen in geval van noodgeval worden geklopt.

Het gebruik van veiligheidsgordels in zowel de voor- als achterstoelen is verplicht, zo niet kunnen boetes voor zowel bestuurders als passagiers worden gegeven. Op driebaans snelwegen is de baan aan de rechterkant gereserveerd voor trage voertuigen en voertuigen die niet inhalen. Bij kruisingen hebben voertuigen die van rechts naar beneden komen, altijd voorrang. De veiligheidsgordels moeten zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde worden bevestigd (op voorwaarde dat de auto erin zit). Brommers onder 150cc mogen onder geen omstandigheid op de snelwegen komen. Helmen zijn verplicht om op alle types motorfietsen en bromfietsen te rijden, ongeacht de grootte van de motor.

Wat zijn de snelheidsgrenzen? Auto’s en motoren (voertuigen met een motorkap groter dan 150 cc): stedelijke gebieden 50 km / u; kleine buitenwereldwegen 90 km / u; grote wegen buiten de stad 110 km / u; snelwegen 130 km / u. Bij regen op sneeuw wordt de grens verlaagd tot 110 k / h op de snelwegen en 90 k / h op de B wegen.

Om ervoor te zorgen dat deze grenzen worden nageleefd, zijn talrijke snelheidscamera’s geïnstalleerd over het weg- en snelwegnet om elektronische controles op snelheid te houden.

De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. Ben je van plan de hotspots van Italië te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.